Thursday, January 21, 2016

Korup


Zine yang banyak menceritakan idea-idea asas dalam punk rock melalui pengalaman editornya, Eiman. Ada juga sebenarnya yang mencari zine-zine macam ni dari aku, harap dia bacalah ulasan ni dan dapatkan zine ni.

Aku suka cerita 'Barang Punk Kena Rampas'...

"Pagi ni lambat sampai sekolah. Dalam 7.30 camtu baru sampai. sebab jam. Macam biasalah aku: rambut panjang (sebab nak jadi macam abam punk d-beat), belt anarki, tie banyak button, beg berpatcheskan band The Exploited. Agak selekeh jugalah".

Ada juga cerita pengalaman editor menyertai demo anti-GST pada 1 Mei 2015. Okey jugak zine ni, suara punk rocker muda yang darahnya tengah panas bergelegak.

Susunatur dalaman ditaip di MS Word dan disusun menggunakan teknik potong dan tampal. Ada empat mukasurat yang menggunakan tulisan tangan. Ilustrasi pada kulit depan rasanya hasil kerja editornya sendiri seperti dalam ceritanya dalam zine ni, dia memang gemar lukis tengkorak dan buku yang penuh dengan lukisannya telah selamat dirampas cikgu. Harapnya beliau masukkan banyak lagi lukisannya dalam zine yang akan mendatang. Dalam zine ni tiada lukisan mungkin sebab dah kena rampas oleh cikgu.

Zine zaman sekarang bagi instagram je ya. Bagi alamat e-mel kan lebih elok.

Cari kat instagram @wanmuhdeiman


No comments:

Post a Comment